cross klassen

Boerenrockcross

De boerenrockcross wordt op zaterdag en zondag verreden. De enduro op vrijdag.

Leutjescross

Hoe cool is dat!  Je vriendjes langs de baan en jij bent aan het scheuren over de boerenrock crossbaan! Oma houdt haar hart vast maar jij zal het ze wel even laten zien!

Je bent tussen 6 en 12 jaar oud en je wil ook wel eens mee doen aan het boerenrockfestival. Van papa en mama heb je een echte quad of minicrossmotor gekregen. Misschien wel van een gekke opa of oma? Voor jullie hebben we special de leutjescross. Laat pappa of mama je inschrijven en zorg dat je de juiste beschermingsmiddelen hebt. Veiligheid is natuurlijk heel belangrijk!! 

Pubercross

Te oud voor de Leutjes en te jong voor de grote mannen en vrouwen!  Bij ons val je niet tussen wal en schip maar kun je gewoon medooen aan de Pubercross. Vanaf 12 jaar kun je terecht in deze klasse.  

Brommercross

Je zoekt op marktplaats of een andere tweede hands site naar een oude brommer. Een Kreidler, Yamaha, Puch of Vespa het maakt niet uit. Maak er iets moois van, een zijspan, een rijdende badkuip of iets anders en doe mee aan de Boerenrock Brommercross. 

Motorcross

De Boerenrock motorcross, twee dagen rondscheuren op de crossbaan en 's avonds lekker feesten met je vrienden in een van de twee feesttenten. Het Leuke is dat je geen licentie hoeft te hebben en dat het niet uit maakt met wat voor crossmotor je mee doet. Een enduro, een oldtimer, 50 cc of MX1 of MX2, als hij maar voldoet aan de technische eisen.

Quadrace

Deze klasse is voor de quad rijders. Vier dagen crossen en feesten. Er wordt niet gekeken naar cilinder inhoud en een licentie is niet nodig.

Gekkenhuisklasse

De Gekkenhuisklasse is het spektakelstuk van het Boerenrockfestival. Het carnaval op wielen. Wees creatief en bouw het. Niets is te gek en bijna alles kan. Lomp, groot, rook, rijdende schommels, rupsvoertuigen, schanierende voertuigen en nog veel meer.  Wie maakt het mooiste voertuig?

Wij hebben twee thema's gekozen:

- De boer dat is de Keerl!

- Olympische klasse (je mag zelf ook een olympische sport bedenken)

Enkel een geverfde auto's wordt niet meer toegelaten! Leef je uit en kies een van deze thema's....en laat je fantatsie helemaal gaan!

Autocross t/m 2000 cc

Boerenrock zonder autocross is geen boerenrock. We rijden met een klasse en wel t/m 2000cc. In het reglement staat aan welke eisen de auto moet voldoen. 

Wegmotoren klasse

De wegmotoren klasse heeft niets te maken met races zoals bv. bij de TT in Assen. Het zijn straatmotoren waar noppenbanden onder gemonteerd zijn . Dus zet noppenbanden onder je buikschuiver of Chopper en geef je op en wordt deelnemer aan de wegrace. 

Gazonmaaierrace.

Spectaculair en hard dat zijn en gaan deze enorm opgefokte en gemoderniseerde gazonmaaiers. Meer dan 100km per uur en een wheely is niet uitznderlijk. Heb je zo'n racemachine of ga je er een bouwen bestudeer het reglement en geef je op.

Auto Rodeo

Wie houdt het het langste vol, wie houdt zijn auto het langste heel? Dit is een waar spektakelstuk op het Boerenrockfestival. Botsauto's. Je moet een klein beetje "gestoord"zijn om mee te doen aan deze race. 

bangerstox

De bangerstox klasse is niet voor doetjes. Volgas op elkaar in beuken en daarna snel zorgen dat je je auto weer in de benen krijgt voor de volgende heat. Waar rodeo rijders een beetje "gestoord"zijn zou ik niet weten wat we van deze mannen en vrouwen moeten zeggen.

Ford Sierra duo klasse

De een die geeft gas en remt de andere stuurt. Om op deze manier de snelste te zijn en je wagen ook nog heel te houden moet je goed op elkaar zijn afgestemd.

De driewieler klasse

Auto's op driewielen waarbij het achterwiel niet in het midden zit. Dat belooft een spekstakelstuk te worden. In 2020 voor het eerst op het programma, we gaan het beleven.

Boerenrockfestival Enduro/ cross country

Een parcours van ca. 20 km door bossen, mais, langs sloten, over de verharde weg en en uiteindelijk over de crossbaan van het boerenrockfestival. Voor de enduro moet je inschrijven en heb je een mon licentie nodig. De daglicentie is vrijdags op het festvalterrein te verkrijgen. Wil je zaterdag en zondag ook nog meedoen aan de boerenrock cross, dan kan dat. We hebben een combi ticket. Wil je meedoen aan de enduro en voor de rest op de klamping bivakkeren. Ook daar is een combi ticket voor.

 

 

 

Meedoen aan de cross

Nooit meer iets missen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van ons laatste nieuws en alle komende events van boerenrock? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Official mediapartner Boerenrockfestival

Contactgegevens

background